topbella

Thursday, 3 November 2011

Kenapa Perlu Ada Sign Begini

Pernah tak korang nampak sign camni kat mana-mana? Mesti pernah kan. Cik Diba tak ler nak mempertikaikan sangat sign ni bile letak kat tempat yang rasanya sesuai lah. Means macam kat ofis or tempat-tempat yang memang private untuk staff jer. Tapi ada something yang wat aku rasa cam nak bawak bergaduh dengan sign ni. Sebabnya bila sign ni ada kat surau aku rasa tak patut lah sangat kan.

Bukan apa ada 1 hari tuh aku dengan kawan-kawan terpaksa guna surau yang ada tanda staff nih sebab tuh paling terdekat. Lagipun salah seorang kawan aku sakit dan tak dapat nak naik tangga untuk pergi ke surau di tingkat atas. Bila sampai dekat sana ada lah dalam setengah jam lagi nak tunggu waktu masuk Zohor. Jadi kitorang baring-baring ngan rehat-rehat kejap. Sambil study sikit-sikit sebab petang tuh ada exam. Tetibe ada sorang staff nih masuk, then tetibe marah kat kitorang cakap kitorang tak patut masuk situ. Padahal sebelum nih kitorang dah mintak kebenaran dekat salah seorang staff kat situ.

Bagi aku lah kan tak payah lah nak marah kitorang. Macam lah kitorangtak dapat terima kalau die tegur cara baik. Lagipun bukan sengaja nak masuk surau tuh. Sebab kawan sakit jer. Kalau tak kitorang lagi rela pegi surau yang jauh tuh. Duduk dalam surau pon kene marah. Aish apalah sudah jadi ye?

P/S: Kadang-kadang ada yang patut dan tak patut untuk dilakukan. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo