topbella

Monday, 28 April 2014

Waiting to Finish My Degree

Assalammualaikum,

Lama betul tak menaip. Perasaan rindu telah membuak-buak mahu menulis. Oh acctually, i'm tired typing, typing and typing. HAHAHA. Apa aku nak kata aku terasa bebanan assignment untuk akhir-akhir semester ni sangat melampau dan terlampau. ehhee

UUM sekarang musim luruh =)
Dunia sekarang sedang menemui fasa penuaan.


Eh pejam celik pejam celik "hey i'm gonna finish my study. Ya Tuhan, that's so magic." hahhaa. oh kenapakah aku kata magic. Ye magic ok sekejap je rasa nak habis. Padahal kau diba dulu masa mula-mula masuk kata lama nau nak habis study. Eh do you know what i don't want to finish my life in University. Oh oke lah kalau ingat part2 assignment and whatever about study i'm the one hand up my hand to finish this study quickly. kah kah kah. KEJAM..

Nah aku belanja bebudak jepun dekat pembaca blog Cik Diba 
sebagai tanda terima kasih sebab datang blog aku. hehe
Diorang ni betul budak jepun turun UUM sebab nak perkenalkan U diorang.
So sekarang pilih UUM ke YNU?
=p


Tapi bila ingat lepas ni nak kena tempuh alam kerjaya. Oh! Oh! i wanna my study life back. Perangai kau sangat diba. Eh sebenarnya aku nak cerita apa ye. Dah banyak sangat macam mengarut ni. HAHA. Ye aku cuma nak cakap aku tak sabar nak habis study and get my degree certificate or whatever. And get my job, then KAHWIN. eh! haha No! No! Aku mahu balas budi Puan Ibu dulu. Tetibe terasa sebak. Uhuhuu.

So what i get  along this journey. I can say a lot thing i get. I get my group members of assignment that have a lot a perangai yang boleh bawak aku mengucap panjang + i'm will like getting old early ok. I have a friend that we call "friend" and we can call BFF. The best thing that i realize, hey i can survive all of this things. Ya even though cannot get a dean list at least i get apa itu hidup, apa itu team mate, apa itu kawan dan lawan. Actually it's tired ok. Who say become budak universiti ni seronok daripada budak sekolah. I choose to become budak sekolah dari budak U. HHAHAH

Orang nak feeling2 musim luruh kau pon nak juga kan Cik Diba
Over sangat. HAHAHA
So this is me.
i'm officially 22 now.
Tua dah kau diba..




ok dah aku dah banyak merepek ni. Tata =)

p/s: Bulan 7 kan marilah berpraktikal 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo