topbella

Friday, 27 January 2012

Cerita CNY

Assalammualaikum :)

Sudah seminggu rakyat Malaysia sambut CNY. Tapi aku baru nak wat entry pasal CNY (kamo sangat lambat cik diba) :) bukan apa aku sekarang tengah malas nak ngadap blog ni. Semenjak sibuk dengan study ni aku jadi orang paling malas nak update blog. hoho
Oke mari tinggalkan pasal mukadimah yang tak berapa nak penting tu kan. Sekarang aku nak bagitahu bahawa aku ada family cina. Kita kan 1 Malaysia :) Sebab itu setiap tahun kitorang pasti sambut. Family cina ni dari sebelah my mum. Nenek aku ni keturunan cina tapi di jaga oleh orang melayu. Alah sume sebab sejarah dulu-dulu. Sila buka buku sejarah tingkatan 3 :) Now we have chinese family.

 Family yang besar right ^_^

Kalau korang rasa ni dah ramai sebenarnya tak sepenuhnya ada tau. Ada half family tak join termasuk family aku. Jadi korang tak payah sibuk-sibuk nak zoom2 cari aku. HAHAHA. Ada sebab tertentu family aku tak dapat join. Tapi kami still dapat angpau :) korang mampu.. ehehe

P/S: seronok dapat meraikan sume perayaan. Kita akan rasa lebih menghormati kaum lain :)

Wednesday, 25 January 2012

Lelaki pon perlu Make Up lah ;)

Assalammualaikum :)
Happy yo hari ini. Sebabnya adalah apabila seorang vlogger dan merupakan seorang penulis komik juga balas tweet aku meih. Bahagia oke :)

Ni yang aku tweet :)

 Ni aman reply (^_^)

Mari lah lihat video yang aku maksudkan tu:


 Seronok bukan kalau korang nak tengok lebih banyak video yang aman buat boleh ler pegi ke sini http://www.youtube.com/user/AmanWan. Dan korang juge boleh follow blog aman kat SINI.

P/S: Acctually i should call him abang sebab die lagi tua dari cik diba. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo