topbella

Monday, 28 January 2013

Travel to Kedah

Assalammualaikum =)

Seminggu sudah habiskan masa di Kedah. Eceh macamlah selama ni menghabiskan masa kat mana kan. HAHAHA. Trip kali ni pegi ke Kedah untuk holiday. Bukan balik sebab dah abis cuti ye. Hehehe. Ramai kawan-kawan dok tanya pasai pa ke sana. Rindu kat UUM dah ke? Eh haruslah tak. HAHA. Holiday kali ni pegi reramai. Bukan setakat family Cik Diba yang merangkumi Puan Ibu dan adik-adik tapi kali ni dengan family makcik sekali. Ha gileer tak meriah =) Siap buat rumah kawan Puan Ibu macam rumah sendiri. Nampak benar tak malunya. Bak kata puan ibu "macam belanda dapat tanah." hoho.

Oke aku rasa pon aku dah hilang skill menulis blog ni. mesti korang rasa, "eh apa Cik Diba ni merepek ni?" kan? kan? Baik korang ngaku. Tak baik pendam. HAHA. Marilah kita tengok gambar-gambar yang ada sepanjang bercuti ke Kedah ye.

Di Tasik beris =) 
*maaf photographer tak profesional tu yg ada gambar tangan tu

Nampak meriah kan? Sumenya 13 orang yang pegi

Wang Kelian ^_^
It's to hot

Di Tasik Beris ada ladang Anggur =)
Area Sik. Harus datang sebab sangat best


Di pasar Natt.

Photoshoot sebentar di sana =)

Sambut Birthday budak perasan babyface.
umo dah 24 tahun =)
Nak kawin dah abang sepupu Cik Diba sorang ni

Before back home =)
That girls are anak kawan puan ibu.

Bye Kedah. 
We will back there 16/2/2013. InsyaAllah


p/s: This Saturday going to Melaka.

Tuesday, 22 January 2013

Dari Kecik Sampai Besar Saya Disekolah

Assalammualaikum!

Wah lama dah jari tak menari nari menulis di blog ni. Oke itu ternampak sangat malasnya. Eh dah hampir one week aku cuti. Sekarang baru terasa nak menaip aka update blog. Bila dah lama tak update ni mula lah dah hilang skill nya. Eh camne ye nak tackle dorang baca balik blog kita? eh camne ye nak bagi tulis baik punya? Ha tu ler yang selalu bermain kat fikiran bila dah lama tak update. HAHAHA.

Oh oh mari kembali ke tajuk. Sekarang ni Cik Diba tinggal kat kuarters guru. Means tinggal dalam sekolah. Heaven ke? Wah memang heaven sesangat ye =..=" HAHAHA. Pepagi tak payah susah kunci jam. Just wait kanak-kanak menjerit sahaja. =) Lagi paling best kuarters ni memang bersebelah jer dengan PRASEKOLAH. Wei nak bagitau korang, ia memang heaven sangat. Huhuhu. Oh korang mesti nak tau sebab Cik Diba tinggal kat kuarters guru. Ini semua sebab rumah Cik Diba tengah renovate la. Memang tak memasal terpaksa berpindah sebentar kat kuarters guru ni. Hoho. Nak kuar rumah pon kekadang segan jer. Yelah ramai sangat orangnya. Bangun tido pon awal ok. HAAHA. Ya kantoi selalu bangun lambat. hehehe. Tapi yang penting ia adalah pengalaman yang paling best! =)

p/s: esok travel ke Kedah. Eh blog usang balik lah camni

Friday, 4 January 2013

Hidup ini Penuh Fantasi

Salam Jumaat.

Selamat menyambut tahun baru. Eh walaupon dah lama aku still dalam mood tahun baru. HAHAHA. Wah lamakan Cik Diba tak update blog. Anyone miss me? HA! takde. kbai. Taknak hupdate dah. AHAHAH. Wah macam benda nak cerita kat blog. Almaklumlah dah beberapa bulan tak hupdate kan. Tapi kita cerita sikit-sikit dulu lah ye.

Takde kaitan :)

Let me story what i've done and do sepanjang tak hupdate ni ye. Ok sorry ye sebab campur-campurkan english and bahasa. AMPUN! Sebenarnya sekarang tengah musim exam. Alhamdulillah Cik Diba dah abis 4 paper, tinggal lagi 3 paper. Aih azab study hanya tuhan saja yang tahu. Hoho. Jadi nanti dah abis exam Cik Diba promise nak hupdate blog bebanyak ok :) Now let me finish my exam. :) Btw i miss my SEMAC blogging.

cannot see ha? please click this picture for the largest



P/S: Wish me luck =)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo