topbella

Monday, 30 May 2011

Jom kahwin muda

ikatan perkahwinan


hai u all. sori ya dah lama kan aku tak update blog. maaf yer bukan apa sejak2 akhir ni agak ler sibuk. tapi sekarang agak lapang sikit jadi marilah update blog. ok back to the topic. okey kawan2 topik hari ni pasal kawin. ececeh gaya cerita kawin macam dah gatal nak kawin. wahahaha... sila baca habis sebelum wat konklusi oke. sebenarnya 2 minggu lepas sibuk hadir majlis kahwin kawan aku. ha jangan terkejut memang umur die sama dengan aku. maybe jodoh sampai awal kan. tak per bagus lah. tapi dari sudut segi nya sekarang ni dah cam zaman dolu-dolu orang dah mula nak kawin pada usia muda. maksud aku amat2 muda oke. itu oke lah kan daripada tak tentu hala. daripada wat bukan2 kan. oke tak per. meh tengok gambar majlis kahwin pakcik ngn abg sedara aku


oke pakcik aku blah kiri. abg sdara aku blah kanan. muda kan pakcik aku.. hahhahah



P/S: aku suka dan lega dapat update blog

Kene Buli



"Cuba test buli diri sendiri dulu"


Hai anda di sana.. hey di sini juga. di tepi sana juge. di mana-mana jua. hari ni tetibe kan.kan.kan ku terkenangkan kisah dolu-dolu. kisah zaman hingusan *bak kata orang tua veteran* hehe. tak tau ler kenapa tetibe jer nak kenang-kenang kisah lama. mungkin tengok kanak-kanak sekolah zaman sekarang. rindu tau zaman sekolah aku dolu-dolu. sangat manis ok. pahit lotak tepi kalau buleh buang dalam lobang dan timbus. hua2. Tapi hari ni nak konang pasal buli. Yelah buli membuli ni dari dolu sampai sekarang dah ada. cume tak seteruk macam sekarang lah kan? kan? kan? *sila angguk dengan pantas*

Mari kita mula cerita yer kanak-kanak. Pada zaman dahulu Sume ni bermula tak silap aku time darjah satu. Ha nampak darjah satu pon dah pandai buli tuh. Ha time tuh make up pon tak reti lagi. Pakai bedak pon tak terurus. hoho. ok ok cerita sebenar adalah tentang 1 hari tu kitorang kene kemas kelas. Alah biasa lah kan macam korang dulu tak wat. macam lah kelas korang dulu ada upah orang gaji suruh tolong kemaskan kelas korang. betul tak? Biasa lah aku un time tuh rajin-rajin kan diri kemas. aku ni kemas lah laci-laci meja kawan-kawan aku ni. Budak-budak kan mesti lah laci meja bersepah dengan sampah. Ok time kat 1 meja ni aku pon macam biasa lah keluarkan semua yang ada dalam laci tu. tetibe terjatuh 1 benda. Lah baju sukan sukan rupanya. Punya lah busuk. uh uh uwek. nak muntah kot. aku pon ap lagi mula lah membuat announcement "hey2 sape punya baju ni" *sambil pegang dengan pembaris dan tutup hidung* apa lagi datang sorang budak laki ni. namanya terpaksa dirahsiakan ok. Bukan tak ingat tapi kecian nanti takut mengaibkan. heheh. budak laki tu pon amik r baju die terus masuk dalam beg. eh aku ni pulak time tu nakal ya amat. terus jer ejek die sampai nak balik sekolah. ha nakal bukan aku ni. dan dan dan yang paling paling aku tak boleh lupa budak laki tu nangis kene ejek ngan aku. hahahaha. Nampak sangat aku ni hebat membuli. hahaha

Semenjak kejadian tuh kan kan kan aku dari darjah 1 sampai darjah 6 tak penah lah kene buli. Bukan apa aku ni kalau kene buli aku pasti lawan balik. haha betapa hebat nya aku ni. Kan dah terbangga. Pastu aku ni rancak jer mencubit orang dulu. Ha sampai budak lelaki sekolah rendah dulu kalau jumpa aku mesti kata "eh aku takkan lupa lah ko punya cubitan. Power seih boleh buat menangis" hahaha. Nak wat macam mana time dulu aku ni budak pantang di buli. Sesape berani buli pasti akan balik dengan menangis. hahah betapa ganas nya aku ni.

Tapi tu semua zaman dolu-dolu. Zaman sekarang kalau kene buli aku tetap lawan gak tapi tak ler lawan macam dulu. Yelah yang buli pon sekadar bergurau. Tak per aku faham. Kalau yang betul-betul nak buli aku meh sini aku lesing sampai berpusing.. hahaha. ok ok dah dah. Penat sudah.


comel kan? pingu-pingu


P/S: i Miss that moment

Saturday, 28 May 2011

Hobi bila Bosan


"Walk away"


Salam bahagia bloggers, cik kiah, cik andak, pak mat, pak mail, dan yang sewaktu dengannya okey. hari ni kan! kan! kan! *sila baca dengan nada excited* eh sebenarnya bukan hari ni tapi tapi pasal semalam. ALL ABOUT YESTERDAY. ha amik ko. oh oh semalam aku telah kuar lepak2 kan diri ini (betul ker ayat aku. cikgu bahasa melayu tolong jangan pengsan) sebenarnya semalam keluar dengan my BESTIES. ha nak tau nama ke. ala ala akan datang aku bagitau ok. sekarang terpaksa dirahsiakan. ngeh3~ *sila jangan bom blog aku* hu~ ok ok semalam kuar berempat termasuk aku. biasa lah kalau dah tempat lepak yang tanpa dirancang pastinya di pantai ok. sangat2 lah buhsan sebab asik2 g pantai sajer (nampak sangat selalu pergi) apa lagi teruskan agenda melepak. menunggu 1 lagi teman yang agak lembab sebab ada hal. aih sabar jer lah. pastu pastu dah nak dekat2 pukul 7 baru gerak nak g makan. ha ko bayangkan lah ye dah nak maghrib tu. bagusnya anak dara ni.. ngeh3~ sangat2 lah seronok kuar dengan mereka. ok plan2 mao kuar lagi selasa minggu depan sebab sebenar mao amik sijil. tapi sambil2 kan mesti lah nak juga pegi jejalan *tangan didada mata keatas*. korang mesti macam tu kan? kan? kan? ha jangan wat2 x tau yep.. huhuhu ok2 macam dah banyak sangat cerita.. nampak korang pun dah wat muka lapar jer. baik aku chan chin chaw dulu..



P/S: maaf entry kali ni tak de gambar. gambar akan diletak pada entry yang akan datang.

Blog Baru

"Langkah Kehadapan"

hai u all.. nampak blog aku ni. ha nak kata aku ni baru.tak de lah rasanya. ye r aku sebelum ni ada blog ok. tapi x tau sebab apa blog aku tak leh bukak. aku un ap ag malas dah nak dok pikiaq. buat lah blog baru. sespe yang agak2 baru2 nak join blog baru aku. korang leh ler jenguk2 dulu blog lama aku. bukan apa nanti takut korang terkejut ja tetbe blog aku ni men bubuh tulis. tak de permulaan nya kan kan.. tak gitu cik kiah? ngeh~ mai2 korang klik blog lama aku ni. sila KLIK. bagi mai satu syarat. korang jangan dok kalut nak follow2 blog tu dah.. blog tu dah jadi khazanah aku dah. (awat aku cakap utara ni) hahaha. agak2 aku rindu kan aku jenguk ler blog aku tu.. ala kira cam balik rumah lama. haha.. sori lah yer blog baru aku ni hanya mampu ni jer aku dok edit2 dari tadi.. nak lebih2 korang sume tunggu lah aku lapang2 esok malam. hampa tunggu jer lah na~ hoho



P/S: nak edit letak lagu, letak home, facebook.. ala macam kat blog lama tu.. tunggu jer lah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo