topbella

Friday, 16 December 2011

Ijazah Yang Indah

Assalammualaikum. Hai kawan-kawan blogger :) Ampun ya dah lama cik Diba tak menaip kat blog nih. Bukan lah sibuk sangat pon tapi sebab kemalasan melampau. Tu ler jadi gini. Saja biarkan blog bersawang-sawang :)) hahhaa. OK ada ker yang rindu aku? eh silap rindu blog aku? ad tak? alolo comelnya orang yang rindu tuh :)


Macam yang anda tahu aku sekarang tengah dalam proses study untuk degree. Sumpah cakap sangat susah oke. Yelah dengan takde pengalaman masuk U. Pastuh 1 week kuliah assigment mencurah-curah macam ujan. Seronok betul aku siapkan assigment tuh. Alhamdulillah sume dah siap. Bahagia betul. Tapi serius aku rasa amik degree nih memang letih lah. Nak berjalan macam siput pon tak sempat.



Sume nak cepat. Rasa baru mula belajar, tup2 sekarang dah nak final exam. OMG cepatkan masa berlalu. Aku baru rasa daftar bulan9 hari tuh. Tak sangka dah nak abis 1 semester.Hari tuh kitorang baru dapat result untuk exam mid sem. Ceh sume result aku cukup-cukup wat topup. Comel jer bila tengok. Dah nak dekat final nih lagi lah makin rajin aku nak pergi berjalan-jalan. Buku tuh macam perhiasan abadi jer dekat U ni. Bukak buka tuh pon bila perlu. Kadang-kadang bukak juga buku tapi rasanya LAMAN MUKA BUKU lagi best kot. Haish betulkan ada hantu kat laman muka buku. Macam kasi bubuh dadah jer kat situ :))

Semalam aku tido lambat semata-mata nak betulkan balik aku punya jadual sem depan. Aish belum pape dah kena wat jadual untuk sem depan. Seronok jer tengok jadual sem depan semua subjek susah pule. Molek lah kan. Dan paling merugikan bila aku tak amik subjek penting tuh tie sem 1. Huwa kan dah tertinggal. Kalau tak sem akan datang pasti dah boleh goyang-goyang kaki. aiseh. Tapi takper yang penting sekarang aku still enjoy degree aku. Walaupon aku rasa kata-kata orang tipu belaka bahawa sem 1 macam honeymoon. Aku tak rasa pon gitu. Macam rushing jer.

 Klik untuk tumbesaran :) (jadual sem depan )

Kesimpulannya doakan lah kejayaan aku dan mohon aku diberi kekuatan untuk tempuh semua dugaan semasa wat degree nih :) oh good luck untuk rakan-rakan yang bakal mengahadapi final exam :) senyum na jangan nak tension2 sangat :))



P/S: aha tak sabar nak abis exam dan packing barang balik selangor :))

2 luahan perasaan:

mizz_pua said...

untung laa dpt buat jadual sem sendiri...aq x merasa pun...hehe

Adibah Jumali said...

eh ko x leh wt sndiri ke?
ak rasa lagi baik ada org wt kan dr wt sndiri. sakit kpala kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo