topbella

Saturday, 12 October 2013

Grad for Kursus Protokol

Assalammualaikum!

Apa habaq korang? Wah! Wah! kemain lagi ramai yang dah pulang ke kampung ye. It's okay walaupon ku tidak pulang ku tetap happy happy sahaja. Hati kental beb. Lepas ni boleh buat master dekat overseas. Hoho.

ehem!!


Oh ya bukan itu yang kita mahu kongsikan tapi nak cerita Khamis lepas ada kena pergi satu kursus. Kursus ni panggil Kursus Protokol. Pergh banyak pengalaman. Kursus ni buat kat hotel UUM sendiri. Canggih kau UUM siap ada hotel. Not bad lah hotelnya. Nampak terserlah kemunduran kau ni Diba dah final year baru kau terhegeh hegeh masuk hotel UUM tu. HAHAHA.

muka bajet bajet bangga dapat bergambar dekat hotel
kau hado?

Well well kalau dah nama kursus protokol haruslah perbincangan kepada pakaian, makanan dan adab adab di majlis rasmi dan juga yang memerlukan ada menjadi sangat protokol. Walaweh bab baju aku dapat terima lagi. Tapi bila sampai bab makan. Cik Diba surrender. Gila kau makan kena cover cover bagai. Memang rasa kenyang sebab mula mula ada appetizer lepas tu main course lepas tu pencuci mulut. Yaw sedap lah juga. Tapi Cik Diba rasa kenyang dalam pada tak puas. Yelah hakak ni orang kampung dik oi. Totiba nak kena makan ayam dengan sudu. Aku dah rungsing.

Hamik kau susunan dia. 
Nanti aku mahu kasi kat rumah susun gini.
Dapat laki kau jenis kerjanya pegi majlis protokol je.
Nangis kau Jah. 
Makan pon tersipu sipu sopan kekdahnya.
HAHAHA
Maaf tak dapat amik gambar makanan.
Oh well nama pon kursus protokol
tu lah adabnya.


Nasib baik lah benda ni wajib. Kalau idak memang tak kuasa mak hencik nak hadir. Well lecturer tu kata kami ni sem liat. HAHAHA. Nak buat macam mana. Oke tataplah gambar gambar kami ni.


All of them are my love in UUM. 
=)

p/s : gua tak balik raya bhai.. huhuhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo