topbella

Thursday, 3 October 2013

Aku Retis Dan Penerbit Pengganti David Teo

Assalammualaikum!

Sengaja hari ini tangan gatal nak menaip tapi takda cerita menarik sangat pon nak kongsi. Oh hari ni menaip entry di dalam tempat yang dinamakan smart reading room. Oh ni salah satu part dalam library. Means kalau korang ada group discussion atau saja nak study dalam gaya santai, nak pakai pakaian macam orang baru bangun tidur sangat dibenarkan. Sebab tempat ni santai jer. Korang boleh memekak tapi dengan nada yang dicontrol lagi ye. Kan tetibe ko bantai melalak mahu dapat jelingan tajam dari warga - warga yang ada kat dalam tempat ni.


Tabiat sangat bila menaip tu perenggan kedua baru nak ikut topik. Kalau buat karangan orang dah taknak baca dah sebab karangan meleret dan terseret. Tujuan datang sini sebab ada group discussion untuk assignment bahasa melayu pengurusan. Motif sangat hamik kelas ni. Terpaksa nak recall kembali. Tapi rasanya bila masuk kuliah bila mula study macam lain jer. Sebab takda lah korang kena belajar tatabahasa dan puisi ke cerpen. Itu tara ye. Itu belajar zaman zaman hingusan zaman dibangku sekolah kekdahnya. Hoho. Oh oh pasal assignment kitorang ditugasakan untuk membuat 1 short video. Haiya! banyak susah wei. Gila kau nak fikir short video yang ada nilai kemasyarakatan / tentang produk takpon perkhidmatan yang tak pernah ada kat pasaran. Buntu wei. Dengan guideline yang katanya nak bagi tapi takpon. Pergh nak kena hantar akhir bulan 10 ni wei. Then, kena pulak tulis skrip lagi. Walaweh dah rasa macam aku amik MASCOM. *pitam.

ada ada macam budak mascom ke?
aku geram tengok eye bag tu.
macam muka orang sakit. HAHAHA
gambar seminggu sebelum fly ke Kedah =)

Hasil perbincangan secara kumpulan banyak pulak idea. Ha jadi mulalah konfilk nak pilih yang mana. Konflik wei. Sume idea rasa best. huhu. At last kitorang gabungkan sume idea tersebut. So korang nantikan jelah kemunculan video tersebut di youtube. Oh motif masuk youtube sebab lecturer suruh upload dan kumpulkan berpa banyak like yang dapat. Retis sangat u alls. Lepas ni aku boleh ganti David Teo and join MIG. HAHAHAHA. kbai.


p/s: next week ada exam mid sem subjek international management. Indah sangat bila minggu ni lecturer baru bagitahu. Kena cover 5 chapter bhai. *pengsan

1 luahan perasaan:

Amirul Muhayat said...

Stdy rajin2 Yer makcik keh3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo