topbella

Friday, 28 October 2011

Perkara Paling Happening Kat Universiti

Assalammualaikum rakan-rakan. Nampaknya hari nih baru berpeluang nak update blog. Ada yang menanti Cik Diba update blog ke? Macam takde je kan. Hehehe.

Oke meh kita terus ke topik. Ha Cik Diba nak bagitau pasal perkara yang paling happening bila dah masuk U ni. Confirm korang akan jumpa benda-benda ni.

EXAM + Kuiz

Jangan tipu lah kalau cakap U korang takde exam kan. Even kat sekolah pon dulu ada exam right. Cuma yang membezakan exam dekat U ni kita kene ikut ler lecturer tuh nak wat bila kan. Bagi Cik Diba seronok exam dekat U. HAHAH


BAS OH BAS

Bagi budak sem 1 macam aku nih terpaksa ler naik pengangkutan awam yang disediakan oleh pihak universiti. Dan satu-satunya pengangkutan tuh pastinya bas. Paling syoknya naik bas ni sebab kene berebut-rebut. Eh aku pernah kot berebut dengan budak laki sebab nak naik bas. HAHA. Aku halang dorang naik bas dulu sebab aku nak dapatkan tempat duduk. Aih bukan taknak berdiri tapi tau jer lah kat UUM tuh bukit bukau. Jadinya jalan tuh pasti lah berliku-liku. Tension siot terpaksa berpaut dengan kuat. Kalau tak mau ko terjatuh manja depan semua orang. Ha best lagi pasal bas nih korang akan rasa boleh berdondang sayang bila terpaksa tunggu bas dengan kadar yang lama. Paling lagi best bila korang tengok bas yang korang tunggu tuh dah full. Best kan bila kene tunggu lagi lama. Happening bhai~

KELAS OH KULIAH

Oh heaven kan kalau kelas batal. HEAVEN gila. Tapi aku rasa macam tak berapa nak heaven bila kau dah datang kelas dengan semangat tetibe lecturer kau bagi notis tulis CLASS CANCEL. Mak aih bengang kot. Lagi-lagi kalau hari tuh memang kelas tuh jer yang korang terpaksa datang. Heaven right korang siap semata-mata untuk datang kelas tuh dan akhirnya balik dengan perasaan macam nak makan jagung manis bebanyak. HAHA :))

P/S: I LOVE STAY IN MATRIKULASI :))
 

4 luahan perasaan:

Syahbinar Shuib said...

setuju dgn entry nih :)

Syuhadah Hamizi said...

klass cancel paling terbaikk :))

mizz_pua said...

sye pun sukee zaman matrik..:)))

Adibah Jumali said...

syahbinar: btl kan?
syuhadah hamizi: mmg plg terbaik
mizz_pua: matrik pling best right ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo