topbella

Saturday, 30 June 2012

Rokok itu baik untuk korang

Assalammualaikum kalian :)

Entri datang lagi. Rajin dah Cik Diba sekarang update blog. Dah cukup mari kita kembali ke tajuk. Sebenarnya aku paling benci bau rokok. Yang penting aku rasa nak muntah bau rokok oke. Cik Diba tak faham macam mana diorang ni boleh merokok siap hidu2 baunya lagi. Nikmat sangat ke? Bagi aku daripada ko hisap rokok better ko pegi makan lolipop lah. Tak faham.

Hari tu aku balik rumah naik bas dari UUM. Masa mid sem break aku naik 1 bas ni. Kawan aku kata oke bas ni. condition die oke. Kiranya tempak duduk die tu lebar ler. Boleh tido dengan baik punya. Tapi sebenarnya indah khabar dari rupa. Aku tak nafikan condition oke. Cuma aku tak puas hati die punya pemandu sikit punya tak bermoral. Laju tu pasti lah. Yang tak tahannya depa dok boleh main air-cond. Kalau perlahankan aku tak kisah. Ni ada ker die boleh tutup air-cond. Yang paling aku tak tahan boleh pulak die merokok. Ok ni bikin gua macam nak bagi die makan kotak rokok tu je. Sepanjang jalan tau die dok merokok tu. pas pus pas pus. Hey baunya tak tahan beb. Dah lah tempat memang tertutup. Sesak nafas aku. Pening kepala aku. Langsung tak boleh nak tido aku. 



Untuk final sem break ni aku dah taubat nak baik bas tu. Jadi aku tukar bas lain. Aih yang ni sikit punya lembab. Dah sampai KL pemandu bas tu pon sama jugak. Merokok jugak. Dan paling penting dengan air cond terbuka. Argh~ aku dah tak tahan dah. Macam-macam feel lah.

p/s: Patutnya kena amik tindakan mereka ni. Lepas ni guna flight ler

2 luahan perasaan:

super d0uble F :) said...

tgk aku naik AB ekspres! terbaik..laju je die bwk.cpt smpai.ha3

Adibah Jumali said...

HAHAHA..
dlu shamisha oke jer.. yg ni wat hal lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo