topbella

Tuesday, 2 August 2011

Nenek Teruja Tonton Perlawanan Bola

Assalammualaikum. Pagi korang. Rasa pagi nih tak de pengacau2 kat fb jadi dapat update dengan tenteram. Hehe. Bukan apa dah 2 entry Cik Diba yang lepas sume macam kacau bilau. Sumenya sebab kecelaruan melampau. Hoho.

Oh Cik Diba tau ler bola dah abis tapi tak pedulik nak citer jugak. Ada yang nak halang, ADA AKU KISAH ;) Hari tuh tengok bola Malaysia lawan Singapura tetibe teringat pasal sorang teacher kat matrik nih. Die ajar Bahasa inggeris kat kelas Cik Diba dan kira mentor untuk kelas kitorang lah *mentor yang dipilih by pentadbiran. Dulu ada perlawanan bola apa ntah Arsenal ko yang main time tuh. Cik Diba tak ingat lah. Hoho. Jadi teacher Cik Diba nih di ajak makan luar ngan anak-anak die. Mula-mula die taknak pegi sebab nak tengok perlawanan bola. Pastu anak die cakap kat kedai tuh boleh tengok bola gak. Fine die ikut. Bila dah mula perlawanan bola teacher Cik Diba cakap kedai tuh sunyi jep even ramai orang means takde yang bagi support macam kita tengok kat kedai-kedai mamak uh. Ha part nih paling tak tahan bila teacher Cik Diba cakap die pegi depan tv tu siap bawak cucu die, ye beliau dah jadi NENEK ok. Ha die ke depan tu pegi bersorak-sorak dengan bangganya. Oh my cuba korang bayangkan time tuh korang kat kedai uh. Tak ke korang rasa nenek tuh sangat semangat. Haha. Cik Diba dengan 1 kelas sume bantai gelak. Mao taknya lawak kot. Ish2. Pape pon disitu terserlah minat yang mendalam terhadap bola.



P/S: Semangat itu penting ;) Usia bukan penghalang. Hahah

8 luahan perasaan:

Popoi said...

pehh hebat nenek tu! kih33,, ^_^

Adibah Jumali said...

haha.
kan?

tpi klu tengok gaya beliau citer lagi teruja :))

Mior Syabab said...

aku mcm tau je nenek tu sape. hihi

*senamrobik sikit ^^

Adibah Jumali said...

hahaha.
ko tau.
sape? sape?
diam2

A'an said...

Sapelah teacher ko tu ek. hehe.

Adibah Jumali said...

biarlah rahsia :))

FITZ FITRY FUZZ said...

klakar la cerita itu...
yup semangat tetap semangat!!!

Adibah Jumali said...

haha. kan. lawak betui.
walaupon dh lama still nak gelk ag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo