topbella

Thursday, 4 August 2011

Pelanggan oh pelanggan

Alamak! Alamak! Cik Diba semenjak puasa nih dah makin malas nak update blog. Oh kalau update pon serabot tau. Entry mesti bercelaru macam tali yang digumpal-gumpal. Nih sume sebab nak masuk U. Err pening kepala r fikir nak bawak ap? nak pack ap? Grr tension seih.

Dah abaikan sume, Cik Diba akan update gak blog nih walaupon korang rasa entry tak tersusun sampai wat korang rasa nak bakor jep blog Cik Diba. OKE fine! fine! Hahah *apa aku merepek nih, Sorry! Ha nak citer nih semalam (all about yesterday) Cik Diba pegi meniaga. Yep sekarang dah menjadi peniaga tegar sehingga err tak tau lah. Macam biasa lah ramai yang datang ke bazar ramadhan kan. Cuma semalam agak kurang sikit mungkin sebab semalam agak mendung + gerimis. Jadi orang malas nak kuar *oke nih teori puan ibu. Eh korang tau tak betapa lah menguji hawa nafsu wei kat bazar uh. Lagi-lagi Cik Diba nih jual air. Pergh tak tahan seih tengok air uh. Bukan setakat kat gerai Cik Diba jep, gerai depan gerai belakang, gerai sebelah, grr sume jual air. Uh rasa nak cedok air tuh kasi minum sume. Huhu. Nasib bek puasa tau. :))

Sedap tak? haus kan?kan?
*sumber pakcik google

Oke meh citer pasal pelanggan yang datang kunjung bazar. Ha semalam ada sorang pakcik nih kan datang nak beli air. "Berapa nih? (sambil tolak-tolak bungkusan air uh)." Tanya pakcik uh. Oke aku un jawab lah RM2. Pakcik tuh pon terus bayar. Bukan nak citer pakcik tu beli ke bayar ke tak. Tapi Cik Diba nak citer cara die bayar. Korang kene bayangkan korang kat tempat Cik Diba means korang peniaga. Pakcik uh boleh campak duit RM1+RM1 uh kat atas meja. Oh pakcik sila tunjukkan tauladan yang baik. Sila beri ke saya dengan cara yang bagus yep. Huhu. Pakcik oh pakcik. Cik Diba sangat bersabar dah senyum jep. Terpaksa ye. Ha pastuh yang nih pelanggan yang dok lalu lalang gerai Cik Diba. Aih macam-macam orang yang datang bazar wei. Cik Diba tengok ada dok bubuh makeup tebal-tebal sebab nak datang pasar. Eh perlu ker korang wat macam tuh. Geli nyah tengok. Cik Diba tak kisah lah kalau korang uh baru balik kejer *err balik keje pon still makeup bertahan. Tapi yang nih kan budak sekolah lagi beb. Pakai makeup berinci juast nak datang bazar kat kampung jep. Kecian ko dik. Nak gelak pon ada tengok orang yang dok datang bazar nih. Ada yang datang tanya harga je ada yang datang tayang muka je ada yang ada yang aih macam-macam r. Pening Cik Diba tengok. Kalau korang nak tengok kerenah-kerenah orang kat bazar nih korang pegi jer dok kat bazar uh sehari. Korang perhati jep dorang. Mesti balik rasa macam nak pitam. Hoho.

*terima kasih pakcik google


P/S: renung-renungkan dan selamat berpuasa ;)

7 luahan perasaan:

Mior Syabab said...

wahh, best gila meniaga. aku dah lama bersara bhaii. dulu 5 tahun aku meniaga ^^

RAFIQAH SHAHIRA said...

aku pun niaga..balik mmg nak pengsan, time niaga plak makan berlambak2 geram aku!! bila buka da tak larat nak makan juz minum air je. =( huhu ragam pelanggan mmg best..1001 ade hahaha

RAFIQAH SHAHIRA said...

aku pun niaga..balik mmg nak pengsan, time niaga plak makan berlambak2 geram aku!! bila buka da tak larat nak makan juz minum air je. =( huhu ragam pelanggan mmg best..1001 ade hahaha

M Firdaus Mohd said...

huish..ayaq bandung tu...leleh2.

Adibah Jumali said...

mior: mmg best seih

Adibah Jumali said...

Rafiqah Shahirah: kan? rasa nak terkam2 jer mknan ngn minuman uh

Adibah Jumali said...

M Firdaus Mohd: haha rilek2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo