topbella

Friday, 1 February 2013

In a relationship

Assalammualaikum =)

Selamat pagi dunia blogger. Wah semakin rajin dah aku mengupdate. Ye sekarang tengah berjinak kembali meliuk-liukkan jari kat keyboard untuk tulis entry ni. Haruslah rajinkan, kalau tak bersawang lagilah blog aku ni.

tu dia lelabah dah wat sawang =)
*suka hati aku jer panggil lelabah.
ni cikgu BM baca mao kena kejar pusing padang =)


Mari kita kembali ke landasan kapal terbang tajuk. Hiya sepanjang hidup dah hampir nak 21 tahun ni. Hoi2 adakah aku tulis umur aku hampir 21. Hola dah makin meningkat dah umur tapi kekadang perangai jer tak macam 21. *malu. hikhik. Oh terlari tajuk jap. Acctually Cik Diba nak bagitau tentang perangai ragam bersahabat ni. Korang ingat aku nak cerita pasal apa? HAHAHA. Ya Cik Diba in a relationship with many friends =) Oh ini sepanjang pengalaman duduk dekat U. Kalau dulu dekat sekolah kita jumpa kawan hanya dekat sekolah, then go back home. So, takde lah hang nak ngadap depa 24/7 kan? Jadi kalau gaduh sikit-sikit ke besar-besaran ke tak jadi masalah kan. Sebab kau balik rumah confirm tak nampak dorang dah. Lain rumah korang sebelah menyebelah. Oh korang memang tragis. Hoho

*credit to this blogger syahir kamaruddin =)
pinjam sat gambar na. 
google2 jumpa gambar hang ni =)
tq

Oh sepanjang duduk kat U ni bermacam ragam sahabat aku jumpa. Ada yang perangainya macam ni macam tu. Aih macam-macam lah. Yang pasti hari-hari dok mengadap depa. Kadang-kadang kalau terasa aka TOCING (touching) confirm Cik Diba hanya diamkan diri jer. Yelah bukan apa susah wo nak jaga hati kawan-kawan ni. Kan cakap terlebih mao mereka pulak yang bermasam muka. Takmo gitu ye. Bukannya apa kita dok hari-hari mengadap depa, kalau dah masam-masam muka macam limau purut mao nya boleh terasa hangat jer. huhu. Silap-silap haribulan ada yang bertumbuk pulak. huhu. Bab kawan-kawan yang bawak mulut tu biasalah. Kita nak kata apakan., diam jer lah. Lagi 1 yang paling best kalau kita ni dok kena buat assingment yang merangkumi sume kawan-kawan yang kita kenal. I means always turun makan sesama, pegi kelas sesama, tepuk tampar sesama dll. Tu lagi 1 hal bila salaha sorang or all of them taknak bagi kerjasama. Wei kau boleh mati terjelor lidah kalau assigment tu untuk group tapi kau wat sorang. Mao kau sakit hati tapi tak reti nak cakap. Matikan terjelir lidah lah (melampau hiperbola) sebab tak dapat bagitau ketidakpuasan hati kau tu. Cik Diba cakap bukan ikut suka-suka jer. Ni berdasarkan pengalaman yang mematangkan diri ni lah yang Cik Diba bagitau. Lastly bila tak tahan mulalah pergi sikit-sikit dari life depa. Sapa tahankan ada kawan-kawan yang amik kesempatan. 

Pikullah assigment tu ke hulur hilir sensorang =)

Susah sebenarnya nak cari kawan yang betul boleh panggil "KAWAN". Yang ada sumenya hanya saje kawan-kawan. Bila susah kau ditinggal. Eh penah ada pengalaman one of my subject that carry mark was very bad. Hey aku pon tanyala one of my friends, "camne nak wat ni? Takutlah. kan tak lulus naya aku ni ha." Oh korang tau dak apa die habaq kat aku, "Ni sume sebab kau punya exam mid gagal." (sambil tunding2 jari kat aku). Dimana situasinya aku dok kat bawah die dok atas katil. Yeha i think she's very rude. Hey aku terkilan kot. huhu. That time only Allah knows how's my feelings. Wei aku rasa nak nangis wei. See aku dah kata susah nak dapat kawan yang betul-betul boleh menyenangkan hati kita. Mintak sedapkan hati pun susah. huhu. Ya itulah pengalaman. The conclusions is cari kawan yang bilamana kau diuji mereka ada disamping kau. By the way biar orang buat kita jangan kita buat kat orang =) 

:')


i miss them so much =)

miss u guys =)



p/s: That's my story =) Life in university with many friends but have zero bestfriends :')



2 luahan perasaan:

super d0uble F :) said...

sabaq la diba yew..nak buat acano..mnusie nih perangainye mcm2..

mmg btol la tuh.bia orang buat kita,jgn kita buat org :-)

Adibah Jumali said...

hoho.
kan leha kan :p
btw tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo