topbella

Tuesday, 21 June 2011

Aku Usha Kau Boleh?

"Window shopping = tingkap membeli belah"

Hai mroning bloggers. Oh tak lupa juge kepada pengunjung setia Selamat Pagi Cinta. Eceh cam wat folio untuk bahagian penghargaan. Hoho kau boleh ker? Sebelum aku nak tulis lebih panjang berjela panjang macam jawapan sejarah form 5. Meh aku kasi tengok gambar.


ha ni namanya window shopping ok. bawak troli tapi tak beli pape.. haha


Ok kisahnya aku nak cite pasal apa yang aku wat kalau mood aku nak window shopping. Kebanyakkan orang kan kalau window shopping suke ler menjelajah dari 1 kedai ke 1 kedai. Tapi tak beli pape pon tu nama dia WINDOW SHOPPING ok. Aku pon macam tu juge suka gak masuk 1 kedai ke 1 kedai. Oh lagi-lagi kalau kedai kasut. Ceh aku sanggup abis masa kat situ kasi test sume kasut. Wahaha. Ok2 aku bukan nak cite pasal masuk kedai ke kan. Aku nak cite kadang-kadang aku bukan nya nak kuar window shooping sangat tapi suka tengok orang yang window shopping. Oh dengan salesgirl and salesman. Sepanjang aku perhati orang yang window shopping ni biasa lah kan suka tengok test sana test sini. Tapi tak beli benda pon. Tapi ada gak kan yang kononnya nak window shopping last2 betul-betul shopping sampai tak cukup tangan nak pegang. Hahah.. Sepanjang aku dok perhati orang sebenarnya aku tak jumpa lagi orang yang shopping sampai penuh tangan siap tumpang tangan bf or gf or kawan-kawan. Tak tau ler korang ada jumpa. Hoho. 
Penah nampak orang yang melampau shopping macam ni

Aku ada gak terfikir orang yang selalu window shopping kat kedai-kedai uh kan salesgirl or salesman tu kata ap erk? ap lah perasaan dorang tengok korang kuar tanpa beli pape. Ha yang paling tragis bile korang kuar dalam keadaan korang dah sepah-sepahkan kedai dorang. Contohnya, kalau baju dah berlipat, korang dok sibok punggah-punggah gaya macam nak beli 10 pasang. Last-last tinggal kan macam tu jer. Hampeh tol. Mesti tension jer kan saller tu tengok korang. Agaknya dalam hati sibok dok sumpah seranah. Hoho. Aku penah perhati lah saller ni. Lepas jer aku kuar tanpa tak beli pape. Ceh aku pandang jer belakang nak tengok apa respon saller tersebut. Huyoo rupanya die sibok dok herot-herot kan muka. Hahah mao tak nya aku sibok dok buka sume baju yang dah lipat uh. Mao tak herot berot mulut die. Kutuk aku lah tu. Ada aku kisah. Ceh aku ni nak sedapkan hati sendiri kata dah tu kejer kau kan. Hahaha. Tapi pape pon seronok seih window shopping. Lagi seronok dapat perhati orang yang datang kat shoppng mall uh. 


Ceh kat kedai roti kat Malaysia ada ker macam ni?

ada berani ker perhati orang macam ni kat shopping mall?


P/S: tetibe macam nak g shopping jer..

4 luahan perasaan:

oja_alia said...

ahahahaa!!kalau saye tak minat duit takde tapi berjalan masuk kat kedai cm yeye nak beli sume...ekeke!penat la cmni..

sy suke ade duit dlm tgn,,baru pegi window shopping mase ni..ade duit baru rase boley beli sumeee!!

yeaaaaaaaaaahh...excited ni.

Adibah Jumali said...

hahaha.. seronok kan kalau ada duit banyak..
boleh jer beli sume.
nmpak sne sini blh beli..

acadbobo said...

macam kite penat jalan ...hahaha

Adibah Jumali said...

hahaha..
nsb bek ada bnda nak beli..
thnkz wt entry psl i

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo