topbella

Monday, 27 June 2011

Bila cincin disarung ke jari

Eceh tetibe jer hari ni mood cincin-cincin bagai. Sape faham tajuk kat atas uh? Sila angkat tangan dengan bangga. Hoho Tadi sibuk dok baca blog orang. Yelah nak cari idea nak tlis entry. he~ dulu time kat matrik dok melepak ngan geng-geng Cik Diba mula lah buka topik kahwin. Aih memang tak sah kalau sehari tak cerita bab kahwin.

So hari ni terfikir nak wat entry kalau lah tetibe satu hari kan korang kene paksa kahwin. Aih agaknya apalah perasaan korang kan. Rasanya kalau yang tak de pasangan ataupon calon mesti masih boleh consider untuk terima kan. Cuba lah korang yang memang dah bercinta cintun tetibe kene putus sebab parents dok paksa kahwin dengan pasangan sendiri. Haha. Cik Diba teringat lagi kawan Cik Diba sorang ni pernah mimpi yang dalam mimpi uh die balik dari asrama tetibe bapak die cakap suami die dah tunggu kat dalam bilik. Aih punya lah die dok fikir time bila lak die menikah. Rupa-rupanya bapak die nikahkan die senyap-senyap. Dan dan lak dalam mimpi uh suami die orang yang paling die tak suka. Haha. Betapalah boleh gelak guling-guling Cik Diba dengar cite uh. Bergegar meja dok kene tepuk ngan kitorang. Aih tak sangka jaoh benor mimpi nya. Tapi agak-agaknya lah kan kalau betul-betul terjadi dalam life korang, sanggup tak korang terima.

Bagi Cik Diba kalau lah calon parents tuh oke boleh kot accept. Hoho tapi tak nak lah tetibe tau dah kene nikah kan. Tetibe jer balik "Diba tu suami awak. G lah salam." Aiseh tak mo lah Cik Diba kalau macam tuh. Kalau ayat macam ni takper gak "Diba tu bakal suami dok tunggu. G lah kenal" Aih yang ni Cik Diba leh terima lagi. Tak nak lah jadi macam mimpi kawan Cik Diba uh. Melampau sangat. Tahap hiperbola betul.. hahhaa
eceh tadi search kat google cincin kahwin. Cun lak cincin kahwin ni.. haha


P/S: Meh share pendapat korang.

2 luahan perasaan:

aine ilina said...

haha lately ni asik cerita pasal kawin jugak HAHA XD

Adibah Jumali said...

hahaha..
best kan bila bkk topik kahwin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo