topbella

Tuesday, 10 July 2012

Tegangnya Muka

Assalammualaikum

Sihat rakan-rakan? Tajuk di atas bukan nak bagi tips tegangkan muka. Tapi sebernarnya nak kupas pasal cashier atau waiter kedai mana-mana pon yang tak reti senyum. Korang penah jumpa tak dapat waiter atau cashier yang macam ni. 

masam muka hang na

Kadang-kadang kalau datang kedai atau restoren ada yang waiter amik order macam hape. Langsung taknak senyum. Mahal sangat kot senyuman die. Ada hari tu pegi 1 makanan segera ni. Cashier fuyoo dah cukup lawa dah. Hadoi tapi nak senyum tu punya lah susah. Ulang order pon macam nak bergaduh jer. Sampai aku kata kat kawan aku awat lah die tu tak reti senyum. Susah sangat ke? Dan tak sangka-sangka masa amik order aku die boleh pulak senyum. Oke tak sangka hang dengaq. hoho. Tapi sebenarnya senyumanlah menjadi penentu orang nak datang lagi ke tak tempat anda. Lebih-lebih lagi kalau yang wat bisnes perkhidmatan. Kalau Cik Diba confirm takkan datang lagi dah tempat tu kalau ada pelayan yang macam tu. 

cuba lah senyum macam kitorang ni :)

p/s: bukan susahkan nak senyum tapi beragak lah senyuman tu. Jangan senyum sorang-sorang ye!

0 luahan perasaan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo