topbella

Saturday, 30 July 2011

Bila Pencegah Kehamilan Ada Disana Sini

Hai korang yang di Malaysia dan juge di luar negara *bajet macam ada orang luar negara baca.=(  Oh oh tadi kan pegi teman parents Cik Diba shopping barang-barang dapur + makanan untuk menyambut puasa nih. Hehe insyaallah hari Isnin semua umat Islam akan berpuasa. Wah tak sabarnye ;) Jangan lupa yer pegi terawih esok ;)

Ha oke bukan tuh Cik Diba nak cerita tapi tapi pasal benda nih yang dipanggil pencegah kehamilan. Kalau korang nak lagi faham orang panggil benda uh K*N**M . Okey Cik Diba tau korang faham kan. Uh tadi time dekat supermarket kan tengah nak bayar barang-barang tuh tetibe nampak kat almari yang dekat nan kaunter uh something yang pelik. Mula-mula Cik Diba ingat gula-gula ker chewing gum sebab bungkusannya lebih kurang macam gula-gula jep. Huhu. punya lah Cik Diba dok perhati sampai Puan Ibu pon ikut perhati. Aik Puan Ibu dah mula geleng-geleng kepala. Uh Cik Diba dah mula rasa pelik kenapa benda macam uh boleh terpamer senang-senang jep dekat tempat terbuka. Cik Diba tengok dah macam dekat luar negara dah. Orang dah open jual benda yang patut jual kat farmasi kut.

Cik Diba tak kisah lah kalau korang nak kata Cik Diba nih kolot ke apa. Tapi bagi Cik Diba kalau benda uh senang nak dapat kira macam menggalakkan mereka yang kurang cerdik untuk lakukan perkara terlarang oke. Fine lah kalau korang kata boleh kurangkan risiko dapat anak luar nikah ke apa. Tapi maksiat yang kita wat tu still terlarang lah. Kalau tuhan tu nak takdirkan korang mengandung memang boleh jer even time tuh pakai benda safety tuh. Aih apa nak jadi lah dengan dunia sekarang.

P/S: Mari perbaiki diri di BULAN RAMADHAN :)

2 luahan perasaan:

Wany ♥♥ said...

Smlm budak sekolah rendah beli kondom.
Ape nk jd dyowg ney.=.='

Adibah Jumali said...

melampau kn bdk2 skrg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo