topbella

Tuesday, 19 July 2011

Membelot kerana Keuntungan

Hari nih terasa idea mencurah ke ladang gandum dan jadi lah koko krunch. Jadi Cik Diba terasa nak wat entry ni cepat-cepat supaya tak lupa. heheh. Oh mari terus berlari-lari ke tajuk. Nampak tuh tajuk meletop habis. *puji diri.  Saje wat tajuk gituh supaya korang tertanya-tanya dan terus nak baca. Nampak strategi tuh.

Ha tau dah ketepi dari tajuk. Oke mari kita terus menuju ke tajuk. Korang mesti perasan kan sekarang orang dah ramai belot sebab nak gedik-gedik kejar untung. Cuba lah cuba lah korang tengok negara kita rakyat hampir merana sebab pemerintah dah gedik-gedik belot untuk keuntungan diri. Tengok lah dorang dah mula gaduh-gaduh kat parlimen tuh. Tuh bahagian parlimen yang gaduh-gaduh kat luar dengan pembangkang tuh apa cer. Last-last cuba korang fikir sape yang merana sape yang tepuk-tepuk tangan. Hey dorang nih tak rasa ker negara lain seronok tengok kita bergaduh macam drama swasta. Time nih lah dorang akan mula cucuk pemerintah. Ha dan sejarah akan berulang.

Oke kita tinggalkan pasal negara nih. Mari cite pasal Cik Diba yang dah terbelot. Ha terkejut lah tuh. Cik Diba terpaksa belot dengan warga SBC sebab nak mintak idea dari MIOR CHANTEK. Ha yang tak tau sape mior nih korang boleh lah klik SINI. Mior Chatek nih dari semalam cari orang dok backup die. Sume nya sebab semalam die hampir kalah pong pang ngan kitorang kat SBC tuh. Hahah. Disebabkan Mior dah ada 100 follower Cik Diba terpaksa lah belot dengan backup Mior nih. Yelah nak tau rahsia macam mana die boleh dapat 100 follower. Aish. Nampak tuh sume untuk keuntungan sendiri. Ish. Sori pada korang yang terasa aku belot yep. He~ Korang salahkan Mior lah sebab die dah hasut Cik Diba yang chumil nih :)) haha




Syabab Berhati Mulia
Ha ni header MIOR CHANTEK yep :)) korang klik untuk membesar :))


P/S: Mior sila turunkan ko nya petua kat Cik Diba chumil nih :))

8 luahan perasaan:

Cik Fazira Chumel said...

CIK DIBA DAH BACKUP..SO, TA PAYAH LA AKU BACKUP LAGI..HEHEH

Adibah Jumali said...

eh nanti Cik Fazira tak backup kan tak dapat apek kan

mardhiah yusof said...

nak join jugak! :))

Adibah Jumali said...

hahaha.. meh ler..

Mior Chantek said...

keh3. ade mase kita perlu belot untuk kebaikan diri sendiri dan orang lain. tapi sangat berat sebab kena tngok bnyk aspek. kalau belot sukasuka mcm kes kita ni, aku sgtlah sukahati. tengs cik diba :DDD

A'an said...

Hah kan dah kena.. korang layan sgt lah si Mior ni..

Aku still tak boleh nak terima Mior chantik??!!! *Brape byk ko mention kat entri kau ni sebanyak tu lah jugak aku geli geleman everytime baca.

HAHAHAHAHA~~

Adibah Jumali said...

Mior: puas ler hati ko tgk ak wt entry khas utk ko kn...
welcome :))

Adibah Jumali said...

A'an: hahaha.. ak dh ckp ngn die hr tuh nak tlis nama die 1 entry.. wahaha.. ko trpksa r than geli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo