topbella

Sunday, 24 July 2011

Hantu yang berjaya

Oh hari ni amat sibuk yep rakan-rakan sekalian. Banayk betul orang wat kenduri kahwin lah kenduri rumah baru lah. Aish mentang-mentang puasa dah nak dekat sume pakat-pakat nka wat kenduri habis-habisan. Heheh. Oke balik pada tajuk, ha korang nih ada tak cita-cita nak jadi hantu. Haha Mesti tak de kan.

hantu bawak paper beg. Comel kaw.

Oh tadi time balik dari kenduri kat rumah makcik Cik Diba, tetiba nampak lah ada perayaan kat tokong cina uh. Aih bukan makin besar + banyak dorang nya colok. Cik Diba confirm malam nih nyamuk isytihar darurat punya sebab takut mati terhidu bau colok uh. Hahah. Pastuh nampak lah buah oren yang orang cina selalu letak kat kubur konon nak bagi yang mati tuh makan. Ha time tu lah Puan Ibu buka kisah time die kecik-kecik dulu. Sebenarnya dulu Puan Ibu and the geng suka pergi kubur cina. Ha korang mesti nak tau kan apa sebab Puan ibu suka pergi sana. Puan ibu and the geng pergi sana sebab nak bolot sume makanan yang ada kat kubur cina uh. Kan orang cina kalau pergi melawat kubur mesti bawak buah oren, kacang ngan apam dan gula-gula gak. Ha Puan Ibu and the geng suka amik makanan tuh kecuali apam sebab Puan Ibu kata apam tuh dah kene bau colok uh. Jadi takmo amik. Hahaha Cik Diba ngan adik-adik gelak dengar citer Puan Ibu. Puan Ibu cakap confirm orang cina tuh bangga jer cakap yang orang mati tuh kenyang makan makanan yang dorang bawak lepas tengok makanan tuh tak de kat kubur uh. Padahal yang hantunya sebenarnya Puan Ibu dengan kawan-kawan. Hahaha. Ada satu hari tuh ada kemalangan kat depan rumah nenek dan orang yang kemalangan tuh orang cina. Nak dijadikan citer orang cina uh mati. Jadi dorang pon letak r makanan kat situh. Apalagi Puan Ibu ngan adik beradik Puan Ibu lah yang amik makanan uh. Hahaha. Lawak jer perangai Puan Ibu dolu-dolu. Nasib bek takde yang ikut perangai uh. Gila kaw nak ikut perangai Puan Ibu g kubur amik makanan uh. Tak dapat nak bayang.
nampak ada buah oren uh. :))

Nampak kan betapa susah nya lah dulu nak dapat makanan sampai sanggup g kubur amik makanan. Aish betapa lah berani :))


P/S: ha agak-agak korang berminat nak jadi hantu yang berjaya meh lah try cara Puan Ibu uh :))

0 luahan perasaan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo