topbella

Tuesday, 12 July 2011

Ubat baik Demam

Assalammualaikum. Hai u all yang disana mahupon disinun. Oh Cik Diba miss sama korang *ceh ayat macam dah setahun tak update blog. Oke macam biasa sekarang nih Cik Diba rajin update entry waktu malam. Bukan apa waktu malam ni lah idea datang mencurah-curah ke ladang gandum dan jadi lah entry hangit. Hahaha oke tau tak lawak kan. *abaikan :))

Mari kita terus ke tajuk. Hari ni Cik Diba telah kene simptom sakit tekak + selsema = demam. Aish sangat lah sakit kepala bila demam ni. Sume tak larat nak buat. Gaya macam sakit apa jep ;) Nampak sangat antibodi tak kuat. uih "__" Oh Cik Diba paling malas nak telan panadol, ubat demam, ubat batuk dan segala jenis pil yang boleh buat tercekik. Hahah padahal tak reti nak telan. Oke tau mengada kan. *abaikan lagi sekali.

Tadi punya lah tak de selera nak makan. Oke biasa lah bagi orang yang sakit mesti tak nak makan, tak de selera lah. Oke mengada lagi kan. FAHAM. Uh tapi tadi adik Cik Diba masak mee segera. Ceh baunya mengancam hidung + selera. Apalagi mintak lah sikit. Aih macam sedap jep. Terus jer wat muka simpati kat adik mintak die masakkan mee segera. Hoho. After makan jer terasa segar jer.. Boleh pulak demam tu lari. Terus berpeluh-peluh macam orang lepas jogging. Oh nampaknya Cik Diba dah tau macam mana nak buat demam tu lari jaoh-jaoh. Lepas ni kalau rasa nak demam terus pegi kedai runcit beli mee segera. Hahah Gila bengong tak penah diwat orang kan.


sedap nya ;))

P/S: Jom makan :)) demam pegi jaoh-jaoh

4 luahan perasaan:

rahimah.Y said...

Hahah best kan..sampai hingus melelleleh..hahah..tp mee segera xelok la..cecube bihun tomyam pon ok.sedap..tapi bukan instant tau.hahah..

Adibah Jumali said...

hoho..
kak mah tlg ler masakkn..

MSS said...

bestnya meggi...tapi lagi suka kalau telurtu pecah habis...mcam mee bandung...heeee

Adibah Jumali said...

memang sodap pon..
oh mint telur tu pecah erk..
pon sodap gk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo