topbella

Friday, 22 July 2011

Suka Tengok, Lihat Kamo

Sepetang bersama blog :)) Aih hari nih baru ada idea nak bising-bising kat bloh nih. Hehe. Oh Oh hari nih macam biasa tak de benda nak wat. Pepagi dah tengok tv. Eh tetibe ada 1 cite favourite kartun Cik Diba. Wow2 hidup lagi kartun nih yep. *eksited melampau. Apa lagi sanggup stop kejap nak menyapu rumah. Hahaha  pengaruh kartun yang kuat.

Eh mesti nih korang tertanya-tanya kartun apa kan? kan? Kalau korang tau lah nama tajuk kartun KACANG. Ha! Ha! sape tau? Cik Diba suka tengok citer nih sebab banyak pengajaran. Alah cite nih ada lebih kurang jalan cite macam UPIN IPIN gak. Banyak nasihat + lawak-lawak. Cuma karakter kartun nih sume nya kacang.Ada kacang merah, kacang ijau, kacang parang, kacang soya pun ada. Hoho :)) Comel tau karakter kacang tuh.

ni ler kacang-kacang yang ada dalam cite tuh.

Ha ada 1 lagi cite kartun yang Cik Diba minat. Rasanya ramai kot yang tau cite nih. Tajukmya PINGU. Comel jer kartun nih. Walaupon cite nih tak cakap sangat (even cakap pon tak faham) tapi apa yang kartun ni wat kita still boleh faham. hehe. Cik Diba tak reti nak describe cite pingu nih macam mana tapi yang Cik Diba ingat cite pingu nih die tinggal ngan parents dan adik sorang. Kadang-kadang pingu  nih nakal suka usik adik die. heheh kecian adik die. So agak-agak korang nak tengok cite nih boleh lah cari kat youtube. Rasanya ada lah :))

pingu balik kampung. Nyot nyot (pingu suka wat bunyi lagu tuh)


P/S: korang ada ker tengok cite nih?

4 luahan perasaan:

[muaz] said...

bukan bunyi dia noook noook ke, hahaha. nyot nyot kelakar lebih ah

Adibah Jumali said...

haha yeke..
lbih krg r tuh

mardhiah yusof said...

ala cik dibah oii! kita sepesen rupanya, tapi pingu dah lama takde, cite kacang pun dah lama miss.

nasib baik ada cartoon network:P

Adibah Jumali said...

hoho tu r..
pingu dh x de..
knp lah x disiarkn lgi erk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo