topbella

Friday, 22 July 2011

Tolong Hormat Sikit Boleh

Malam nih rasa nak keluarkan perasaan tak puas hati. Geram dan geram. Mula-mula rasa malas nak tulis pasal nih. Tapi bila dok pikiq balik rasanya elok kot tulis pasal benda nih. Mana tau boleh jadi pengajaran kan. Sebenarnya benda nih berlaku time hari rabu hari tuh. Macam bese lah hari rabu Cik Diba g tolong pakcik meniaga. Meniaga macam biasa, aih hari tu alhamdulillah ayam goreng licin. Wah ramai peminat ayam rupenya.

Oke Cik Diba bukan nak citer pasal suka ayam ker apa. Ha nih time dok dah nak kemas tetibe ada sorang mamat nih datang kat gerai Cik Diba. Eh gaya datang konon macho lah. Uh macho lagi pak guard kat JJ uh. Jap JJ ada pak guard ke? haha. Ceih yang paling menyirap tersirap Cik Diba bile mamat uh dengan bangga isap rokok depan Cik Diba. Aish yang paling tak puas hati boleh pulak ko hembus-hembus asap tuh kat depan muka Cik Diba. Eih macam nak tampaq2 jep. Ceih ingat datang nak beli 10 bekas air tapi nak beli 1 jep. Uh sabor jer lah. Aish tapi tak kisah lah bab nak beli air tuh 1 ke 2 ke kan. Tapi memang tak puas hati bab die hembus-hembus asap rokok uh. Dah lah tengah cakap ngan Cik Diba boleh lagi hisap rokok. Eh pantang betul lah. Nak muntah tau bau rokok tuh. Rasa macam  nak rampas rokok die uh pastuh cucur kat mulut die. Biaq hang rasa. Hish tak faham lah orang macam tuh. Agaknya masa dulu tak belajar meral agaknya. Tu yang tak de perasaan nak hormat orang. Eee geram jer walaupon dah 2 hari Cik Diba still ingat peristiwa tuh.

cuba hayati sikit


P/S: Eh nak tanya lah best tak agaknya kalau aku dok bakaq sampah depan hidung ko. Biaq terbakaq sekali. Tolong lah ada perasaan hormat orang walaupon ko tak kenal ye!

4 luahan perasaan:

mardhiah yusof said...

cheq pun pantang bila bab2 hembus-menghembus nih.

atau mungkin dia terliuq dengan ayam yg cik diba jual, sampai tak sempat nak hembus kat tempat lain :)

lepas ni letak kat depan gerai cik diba 'no smoking'. :p

Adibah Jumali said...

haha..
tu lah kne wat papan tanda no smoking or want smoking go far from this stall.. hahha

Hafizi Sakan said...

jalan2..bace jap..n follow blog nieh!!.....(http://kitamengonsi.blogspot.com/..moh singgah n follow!..hehe)

Adibah Jumali said...

oh thnkz..
jap ag sy check in ke sne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Empunya Blog

My Photo
Adibah Jumali
Memiliki aset dimple termahal. Love to make people laugh and love to smile :-) Saya suka warna purple :))
View my complete profile
 
Cik Diba© Designed by: Compartidisimo